Nagy név segíti az önvezetés hazai fejlesztését

Arnaud Lagandré, a Continental globális kutatás-fejlesztés részlegének korábbi igazgatója lett a budapesti székhelyű AImotive kereskedelmi igazgatója, jelentette be a vezetésautomatizáló technológiák fejlesztésével foglalkozó magyar vállalat. A francia származású szakember több mint 25 éves nemzetközi autóipari tapasztalattal érkezik hazánkba, amiből az elmúlt hat évet a Continental ADAS LiDAR technológiát fejlesztő kaliforniai csapatának élén töltötte, így abszolút releváns szakértelemmel csatlakozik az AImotive-hoz. Lagandré a cég kereskedelmi tevékenységéért – beleértve a nemzetközi értékesítést, a marketinget, és a partnerkapcsolatok menedzselését – felel majd.

Arnaud Lagandré, Forrás: AImotive

Kishonti László, az AImotive alapítója és ügyvezetője elmondta, hogy Lagandré érkezése egy hatalmas mérföldkő a vállalat történetében, ami egyben visszaigazolása is a cég filozófiájának és technológiájának. Az AImotive célja olyan biztonságos és megfizethető termékek kifejlesztése, amelyek felgyorsítják a vezetéstámogató rendszerek további fejlesztését, széles körben elérhetővé téve az életmentő technológiákat. A csapat az autóipar három fő kihívására kínál megoldást: a mesterségesintelligencia-alapú automatizált vezetésre, a hatékony, átfogó szimulációs fejlesztéstámogató és validációs rendszerekre, valamint magas teljesítményű mesterséges intelligencia hardverekre.

Forrás: AImotive

 

Mint korábban beszámoltunk róla, az AImotive részt vesz a Sony tisztán elektromos meghajtású Vision-S prototípus vezetéstámogató rendszereinek fejlesztésében. Habár a hivatalos álláspontok szerint ez a modell továbbra sem kapott zöld utat a sorozatgyártáshoz, a japánok és a magyarok fejlesztési együttműködésének eredménye más járművekben szolgálja majd a biztonságos közlekedést.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.