Kombiként is irtó elegáns az új Peugeot 308

A Peugeot 308 harmadik generációjának ferdehátú változatán már márciusban láthattuk, milyen jól passzol a modernitást és eleganciát sugárzó megújult embléma a márka legutóbbi dizájnnyelvezetének markáns stílusjegyeihez. Ez az összhang most egy, az SUV-k által ostromolt, de a Peugeot szerint a jövőben is stabil népszerűségnek örvendő autószegmens csúcstechnológiás példányát uralja a 308 SW személyében.

Az ötajtós változathoz képest a kombi 55 mm-rel nagyobb tengelytávot kínál (2732 mm), így a hátsó utasoknak 129 mm lábtér jut. Az előző generációs kombihoz viszonyítva az új 308 SW 6 centivel hosszabb, és 20 mm-rel alacsonyabb, így némileg csökkent az autó homlokfelülete.

A kombi elölről kiköpött mása kis testvérének, és az i-Cockpit letisztult műszerfalával megvalósított utastér is ismerős látvány, ám hátulra egy teljesen új dizájnt varázsolt a gyártó, azzal a céllal, hogy kiemelje a 608 literes csomagtérnek helyet adó hátsó rész nagyságát.

Az összesen öt hagyományos meghajtás mellett plug-in hibridként is elérhető lesz rögtön az értékesítés kezdetétől az autó, ugyanazzal a két rendszerrel, mint a ferdehátú 308-as. A HYBRID 225 e-EAT8 egy 132 kW-os PureTech benzinmotort kombinál egy 81 kW teljesítményű villanymotorral, amihez a 12,4 kWh kapacitású Li-ion akku 59 km tisztán elektromos hatótávot tesz hozzá.

A HYBRID 180 e-EAT8 hajtásláncban a benzinmotor 110 kW teljesítményű, a jelenleg jóváhagyásra váró hivatalos WLTP hatótávja pedig 60 km. Hagyományos konnektorról körülbelül 7 órát vesz igénybe az aksi feltöltése, az opcionális 7,4 kW-os fedélzeti töltővel, és 32 A-es fali töltőberendezéssel viszont kicsivel kevesebb mint 2 óra alatt is teli akkumulátorhoz térhetünk vissza a pihenőből.

Az autót Franciaországban fogják gyártani, és 2022 elejétől szállítják a vásárlókhoz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.