Több ezer új villámtöltőt telepít a Volkswagen és az Enel X

Közös vállalkozást alapít, és több ezer villámtöltő-állomást telepít 2021 és 2025 között a Volkswagen Group, valamint az Enel Group fejlett energetikai megoldásokért felelős leányvállalata, az Enel X Olaszországban. A német autógyártó konszern korábban bejelentette, hogy az évtized közepére mintegy 18.000 új töltőpont letelepítését tervezi az európai kontinensen – ebből több mint 3000 az olasz partnercéggel létrehozott új vállalkozás keretein belül valósul meg, körülbelül 700 helyszínen. A töltőpontok teljesítményének felső korlátja 350 kW lesz, és valamennyi autómárka elektromos autója rájuk csatlakozhat majd.

A partnerek elsősorban a városközpontokban, a városok szélén található, valamint az ingázók által használt főutak mentén lévő helyszínekre koncentrálnak, hiszen elsődleges céljuk, hogy a töltőpontok kapilláris hálózatával azokat a vásárlókat ösztönözzék villanyautózásra, akik nem rendelkeznek saját parkolóval és töltési lehetőséggel. A villámgyors töltéssel emellett azokat is bátorítják az elektromos autóra való váltásra, akik ezt eddig azért nem tették meg, mert rendszeresen nagy távolságokra kellett utazniuk, és sok időt vett volna igénybe az autó töltése.

Ezzel párhuzamosan természetesen tovább fejlődik a Volkswagen Group legfontosabb európai töltőhálózata, az IONITY is, amely jelenleg 358 állomással várja az autósokat. Olaszországban ebben a pillanatban három új töltőállomás építése van folyamatban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.