Újabb villámtöltőket telepített a MOL Plugee

A mai napon letelepítette és beüzemelte két legújabb villámtöltőjét a MOL Plugee. Az EFACEC QC45 típusú töltőberendezések Hatvan mellett, a Kerekharaszti pihenőben várják a villanyautósokat az M3 autópálya északi és déli oldalán. A töltőoszlopok három szabványt támogatnak, a CCS, illetve CHAdeMO csatlakozós autók DC hálózaton egyaránt 50 kW teljesítményt érhetnek el, Type 2 csatlakozón pedig 43 kW a maximum váltakozó áramú hálózaton.

A töltők a NEXT-E hálózat részei, amely legutóbb a MOL Plugee görbeházai berendezéseivel bővült, a mai átadásokkal pedig már csak egyetlen helyszín, az M0-s Vecséshez közeli Alacskai pihenője hiányzik a projekt végéhez Magyarországon. Az utolsó két töltőoszlop beüzemelése nyárra várható.

A MOL Plugee töltők használatához érdemes letölteni az Android és iOS rendszerekre is elérhető MOL Plugee alkalmazást, hiszen az applikációból indított töltés díja kedvezőbb. A regisztrált felhasználóknak AC töltés esetén 99 Ft-ot, DC és Ultra DC töltésnél pedig 139 Ft-ot kell fizetniük kilowattóránként. Eseti felhasználóknak az AC töltés díja 99 Ft/kWh, a DC és Ultra DC töltésé pedig 149 Ft/kWh. A töltés 31. percéről a szolgáltató a kWh alapú díjon felül 1 Ft/perc díjat is felszámol.

A töltés a benzinkutak nyitvatartási ideje alatt a shopban is kifizethető készpénzzel vagy bankkártyával. A töltési szolgáltatást AC töltésnél 10 kWh, DC és Ultra DC töltésnél 20, illetve 40 kWh egységekben lehet megvásárolni. A 10 kWh-s AC csomag díja 1090 Ft/töltés, a DC és az Ultra DC töltés ára pedig egységesen 3180 Ft/töltés (20 kWh), illetve 6360 Ft/töltés (40 kWh). Az AC töltés esetén így 109 Ft/kWh, a DC és Ultra DC töltésnél pedig 159 Ft/kWh díj adódik.

A Nissan tulajdonosok az alvázszám applikációban történő regisztrációját követően kedvezményes töltési díjra jogosultak, ezen kívül május végéig mindenki, aki igénybe veszi a MOL töltőit, féláron vásárolhat üdítőt, energiaitalt vagy tejeskávét a töltőállomások üzleteiben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.