Csütörtökön jön az új Kia Niro

A Szöuli Autószalonon csütörtökön, magyar idő szerint hajnali fél négykor leleplezik a Kia Niro második generációját, amelyből természetesen ezúttal is lesz tisztán elektromos változat. A Kia egy rövid videót és néhány fotót közölt az újdonságról.

Az új Niro örökölt néhány dizájnelemet a 2019-ben bemutatott Habaniro koncepcióból, az első nappali menetfény szinte teljesen ugyanazt a vonalat követi, a kétszínű fényezés és a hátsó lámpa jellegzetes bumeráng alakja is megjelenik, persze a felfelé nyíló ajtókat nem kapja meg.

This slideshow requires JavaScript.

A Kia jelenlegi „Opposites United” tervezési filozófiája az új Niroban is egyértelműen megjelenik. A belső képeken látható aszimmetrikus műszerfal és a kétküllős kormány a Habaniro tanulmányt kevésbé idézi, sokkal inkább az EV6 modell belső kialakítására emlékeztet.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.