auto
2024. 02. 24. szombat

Fekete péntek az elektromobilitás szolgáltatóknál

A Black Friday őrület elérte az elektromobilitás szolgáltatókat is, több cégnél is olcsóbban tölthetünk ezen a hétvégén.

A Carge emailben és push üzenetben értesítette ma reggel a regisztrált felhasználókat aktuális kedvezményükről, amelyet november 26-29 között, azaz péntektől vasárnapig vehetnek igénybe az ügyfelek. AC és DC töltőkön egyaránt 50%-os árengedményt kínálnak, így például a Mobiliti AC töltőin az otthoni áramárral közel azonos áron, 40 Ft/kWh díjért tölthetünk a hétvégén. A Carge  ugyanis nem saját hálózatot üzemeltet, applikációjukkal Magyarország mellett számos Európai országban tölthetünk, folyamatosan kötik a roaming szerződéseket az egyes szolgáltatókkal.

A cég magyarországi indulását beárnyékolta egy hackertámadás, amely során nagy összegű terheléseket indítottak az ügyfelek bankkártyájára. A terheléseket rövidesen jóváírták, azonban a Villanyautós tippek és kérdések Facebook csoportban többen panaszkodtak az elmúlt napokban is arra, hogy az október közepén tartott ingyenes Mobiliti töltés akciójuk ideje alatt végrehajtott töltések díját utólag tévesen beterhelték a bankkártyájukra. A téves terhelések jóváírásáról az ügyfélszolgálat gyorsan intézkedett, persze nem megnyugtató, ha utólag ellenőriznünk kell a terhelések helyességét.

A magyarországi evDirect szolgáltató a Facebook oldalán számolt be arról, hogy 30% kedvezménnyel tölthetünk szintén november 26. péntektől november 30. hétfő éjfélig minden legalább 75 kW teljesítményű töltőjükön. A DC töltés díja így 76,3 Ft/kWh Velencén, Szekszárdon és Mosonmagyaróváron.

Magyarországon kevésbé hasznos, de talán valaki külföldön villanyautózik a hétvégén, számukra hasznos információ lehet, hogy az Enel X hálózatában is felére csökkentették a kWh alapú díjat, ha a JuicePass applikációval használjuk a cég töltőit november 26-29 között.

Amennyiben további szolgáltóról is tudtok, aki jelentős kedvezményt kínál ezen a hétvégén, írjátok meg hozzászólásban!

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.