Lehullott a lepel a BMW i4-ről

Ma délelőtt a BMW Csoport éves konferenciáján megmutatták a müncheni prémium márka negyedik tisztán elektromos modelljét, az i4-et. A koncepció változat egy évvel ezelőtti premierjén Oliver Zipse vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a színpadon látható forma már közel végleges, de legalábbis nagyon hasonlít arra, amit a gyártásba szánt autón látni fogunk. Ez nem teljesen így történt, elölről egy elég feltűnő átalakuláson esett át a sportszedán: a pengeéles vonalak lekerekítésével mondhatni visszatekerték a szigorfaktort, és sokkal szelídebb tekintetet varázsoltak az arcára. A villanyautó hátulja ezzel szemben javarészt megőrizte megjelenését, mindössze a fényszórók kialakítását dolgozták ki jobban a tervezők.

Sportos kinézetével, élenjáró vezetési dinamikájával, és nulla helyi károsanyag-kibocsátással az i4 egy igazi BMW. Ettől a márka szíve teljesen elektromosan dobban – írja a BMW.

Az i4 még ebben az évben piacra kerül, többféle változatban, beleértve az M Performance jelzésű sportosabb verziót is. Részletes adatokkal a következő hetekben szolgál majd a BMW, de azt már most elárulta, hogy az i4 teljesítménye a 390 kW-ot (530 lóerőt) is elérheti 4 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulás mellett, a hatótávolsága pedig 590 kilométer körül alakul a WLTP szerint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.