Musk 5000 dollárt ajánlott, hogy ne kövessék a magánrepülőjét

Elon Musk állítólag 5000 dollárt ajánlott az ElonJet Twitter fiók tulajdonosának, amikor arra kérte, hogy távolítsa el az oldalt. Az oldal tulajdonosa a 19 éves Jack Sweeney, akinek nem ez az egyetlen hasonló oldala. A saját fejlesztésű bot alkalmazásával összesen 15 ismert személy magánrepülőjét követi, és a Twitteren közzéteszi a gépek fel- és leszállásait.

A protocol cikke szerint Musk a közelmúltban üzenetet küldött a fiatalembernek, és arra kérte, hogy távolítsa el az oldalt. A kérés oka, hogy Musk biztonsági kockázatnak érzi, hogy bárki követheti mikor és merre utazik. Sweeney viccesen azt válaszolta, hogy ha kap egy Tesla Model 3-at, akkor leveszi az oldalt, de Musk állítólag ennél kevesebbet, mindössze 5000 dollárt kínált neki.

Néhány üzenetváltáson keresztül folytatódott az alkudozás, miközben Sweeney azt is elmagyarázta Musknak, hogyan tudja követni a magángépét, mire Musk úgy reagált, a légiirányítás túlságosan primitív. Az utolsó nyilvánosságra hozott üzenet szerint Sweeney pénz helyett inkább gyakornoki állást szeretne, amire még nem kapott választ Musktól.

Azt sajnos nem tudjuk ellenőrizni, hogy valóban megtörtént-e az említett üzenetváltás, annyi azonban bizonyos, hogy jó reklámot hozott a Twitter fióknak. Január 26-án a protocol még csak 83.000 követővel említi az ElonJet fiókot, most pedig már több mint 125.000 követővel rendelkezik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.