Főoldal » elektromos autó » A Škoda ENYAQ gyártása is leáll az ukrán háború miatt

A Škoda ENYAQ gyártása is leáll az ukrán háború miatt

Nagymértékű alkatrészhiány miatt a hét elején korlátozni kényszerült a Škoda az új autók gyártását. A hiányzó alkatrészeket ukrajnai üzemekben állították elő, melyek az orosz hadműveletek következtében leálltak – írja az MTI a Škoda Auto közlésére hivatkozva.

Az alkatrészhiány egyéb modellek mellett az Enyaq iV tisztán elektromos autó gyártását is érinti. A közlemény arra is kitért, hogy Oroszország tavaly a Škoda második legnagyobb autópiaca volt, ahol összesen 90.400 autót értékesítettek. A cseh gyártóra így várhatóan az Oroszország elleni büntetőintézkedések is negatív hatást gyakorolnak majd.

Az Enyaq gyártásának korlátozása sajnos nem meglepetés. Tegnap hasonló intézkedést jelentett be a Volkswagen csoport az azonos, MEB padlólemezre épülő, Németországban gyártott Volkswagen ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron és Cupra Born modellekkel kapcsolatban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.