Főoldal » zöld rendszám » Siófokon megszűnik az ingyenes parkolás

Siófokon megszűnik az ingyenes parkolás

Az elektromos autók arányának növekedésével várható volt, hogy a kezdeti időszak kedvezményei folyamatosan megszűnnek. Siófokon holnaptól (2022. március 1.) már nem parkolhatnak ingyenesen a zöld rendszámos járművek sem.

A városközpontban egész évben, de a május 15-szeptember 15. közötti szezonon kívül csak munkanapokon 7:00-18:00 óra között kell fizetni a parkolásért, a nyári szezonban a hét minden napján, éjjel és nappal egyaránt fizetni kell a parkolásért. A Balaton parton kijelölt szezonális zónákban csak május 15. és szeptember 15. között kell parkolási díjat fizetni, ekkor azonban hétfőtől vasárnapig, 0:00 órától 24:00 óráig.

A parkolási díj személygépkocsival az I. díjövezetben szezonban 480 Ft/óra, szezonon kívül 360 Ft/óra. A II. díjövezetben szezonban 360 Ft/óra, szezonon kívül 200 Ft/óra.

 

Pécs városa a tisztán elektromos autóktól nem, csak a zöld rendszámos hibridektől vonja meg idén nyártól az ingyenes parkolást, és a hírek szerint további városokban is számíthatunk hasonló szigorításokra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.