Főoldal » elektromos autó » Készül egy hétszemélyes elektromos Škoda

Készül egy hétszemélyes elektromos Škoda

A Škoda ma reggel közzétett egy vázlatrajzot egy hétszemélyes, Vision 7S névre keresztelt tisztán elektromos tanulmányautó utasteréről. A vállalat elmondása szerint ez lesz a legelső modell, amely a vadonatúj Modern Solid dizájnvilágot ölti magára.

A közleményben olvasható, hogy a minimalista módon megtervezett utasteret fenntartható anyagok és bőséges helykínálat jellemzi, ahol három üléssorban akár hét utas is kényelmesen elfér. A vezérlésben kiemelt hangsúlyt kapnak az érintésérzékeny gombok, amelyek többségében a kormánykeréken és az ajtókon helyezkednek majd el. A legérdekesebb részlet a második üléssor végéig meghosszabbított középkonzol, ahol egy beépített gyerekülés található. A baba így majdnem teljesen az utastér közepén utazhat, azaz a jármű legbiztonságosabb részén – írja a cseh gyártó.

A tágas belső tér két különböző konfigurációt kínál, amelyek új térélményt nyújtanak a különböző helyzetekben, vezetéshez és pihenéshez egyaránt. Vezetési módban minden kezelőszerv ideális pozícióba van állítva, a központi érintőképernyő pedig függőlegesen van elrendezve, hogy vezetés közben minden lényeges információt megjelenítsen. A Relax módban a kormánykerék és a műszercsoport előre csúszik, az első és a második sor ülései pedig hátrafelé mozdulnak el a még nyugodtabb üléspozíció érdekében. Ez az opció maximális helyet és kényelmet kínál az utasoknak.

A Škoda még márciusban jelentette be a drámai dizájnváltást, amely elsőként az elektromos autóin lesz látható, várhatóan néhány hónapon belül. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a Vision 7S-ből megvásárolható változat is készül a közeljövőben, vagy csupán az új dizájnnyelvezet prezentálására épül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.