Főoldal » zöld rendszám » Győrben is vége az ingyen parkolásnak

Győrben is vége az ingyen parkolásnak

„Nem is beszélve arról, hogy mi van ha bejön egy csomó elektromos autó, megállnak és felrobban az egész, tehát ez egy nagyon veszélyes dolog.” – ezzel a gondolattal zárta Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, a zöld rendszámos ingyenes parkolásáról folytatott vitát a mai közgyűlésen.

A vitában felmerült lehetőségként, hogy csak az első két óra legyen ingyenes, más vélemények szerint az elektromos autók ára legalább 10 millió forint, így akinek villanyautóra futja, fizesse ki a parkolási díjat is. Sokan úgy érzik, hogy nincs elég parkolóhely, ezért arra érdemes ösztönözni az autósokat, hogy minél rövidebb ideig parkoljanak. Olyan lakossági panaszok is felmerültek, hogy miért vettek el 2 parkolóhelyet elektromosautó-töltőhelynek egy 100 férőhelyes parkolóból.

A vitát követően Győr város közgyűlése elfogadta a zöld rendszámos ingyenes parkolás megszüntetését is tartalmazó előterjesztést, amelynek a környezetkímélő járművek parkolási kedvezményére vonatkozó része november 1-től hatályos. A parkolás a töltés idejére továbbra is ingyenes marad, így előfordulhat, hogy Győrben is megjelennek majd a töltést csak imitáló, a töltőkábelt csatlakoztató, de a töltést el nem indító autósok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.