Ha a Riviannál akarsz dolgozni, Belgrádba kell menned

A Rivian amerikai villanyautós startup régiónkban, egészen pontosan Belgrádban nyit fejlesztőközpontot.

200 embert fognak felvenni.

A Balkan Green News nemrég arról számolt be, hogy a Rivian R1T pickup, R1S SUV, valamint az Amazon elektromos kisteherautóinak gyártója Szerbia fővárosában nyit fejlesztőközpontot, amely működésének első fázisában 200 embert fog foglalkoztatni. A vállalat az amerikai irodáin kívül már jelen van az Egyesült királyságban és Hollandiában is, de Kelet Európában ez lesz az első helyszínük.

A cég karrieroldala alapján a belgrádi központ a vezetéstámogató (ADAS) rendszerek, az autók fedélzeti szoftvere, valamint általános IT fejlesztésekkel fog foglalkozni, és a repülőtér mellett található Airport City Belgrade nevű irodaház negyedben lesz megtalálható – ez elsőre kicsit olyannak tűnik, mint a budapesti Infopark. Jelenleg 38, elsősorban informatikai pozíciót hirdettek meg weboldalukon.

A vállalat egyik toborzásért felelős vezetője azt nyilatkozta a lap kérdésére, hogy szándékuk egy olyan modern technológiai központ létrehozása Szerbiában, amely a világpiac részére fejleszt termékeket és szolgáltatásokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.