Nyitott tetővel is megmutatta magát a koreaiak csinos sportkupéja

A Hyundai Csoporthoz tartozó Genesis európai kínálatában már három tisztán elektromos meghajtású modellt is találunk, köztük egy olyat is, ami dedikáltan elektromos padlólemezre épült, és nem létezik belsőégésű motoros megfelelője. Az igazán csinos luxusautókat viszont egyelőre tanulmányként mutogatja a dél-koreai autógyártó: 2021 tavaszán a sportos Genesis X Concept Grand Tourer izgatta a rajongók fantáziáját, idén tavasszal pedig a Genesis X Speedium Coupe vezetett be egy új irányt a prémium villanyautók dizájnjába. Most ezt a sorozatot zárta le a vállalat a trió harmadik tagjával, amely egy nyitható keménytetős kabrió.

A Los Angeles-i Autószalonon kiállított Genesis X Convertible ugyanazokat a klasszikus grand tourer arányokat és sportosan elegáns stílust képviseli, mint testvérei, a hosszú motorháztető mögött az utastér egészen hátra lett tolva. A márka egyedi fényszóródizájnja is megjelenik a koncepción: a LED sávok túlfutnak a jármű sarkain és elindulnak oldalt az első ajtók felé. A 2+2-es üléskiosztású utastér felett üvegpanelekből álló lenyitható keménytető húzódik, amely szinte teljesen átlátszó, hogy még zárt állapotban se korlátozza az utasok szabadságérzetét.

Sorozatgyártásról ezen tanulmány esetében sem esett szó, de a Genesis X Convertible a márka legelső kabrió tanulmánya, így nincs kizárva, hogy ez a példány egy nyitható tetős elektromos szériamodell előfutára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.