Főoldal » elektromos autó » Befutottak a legdrágább Teslák Európába

Befutottak a legdrágább Teslák Európába

Két éves kihagyás után az elmúlt napokban befutott az első Tesla Model S és X szállítmány Európába.

Hogy pontosan hány darab érkezett a Plaid változatokból, azt nem tudjuk, de állítólag úton van egy második hajó is.

Lehet száguldani

A két nagy Tesla utoljára 2020 decemberében érkezett értékelhető mennyiségben kontinensünkre, a Palladium kódnevű frissítés gyártásának felfuttatása azonban jócskán elhúzódott és a vállalat csak most jutott oda, hogy elkezdhette az exportot Észak-Amerikán kívülre.

Az első szállítmány valamikor november végén érkezhetett, ugyanis egyes országok, így például Németország és Franciaország hivatalos újautó eladási statisztikái már mutatnak pár száz darabot az előző hónapra is. Így tudomásunk szerint nagyjából 200 autó került regisztrálásra novemberben.

A tömeges kiszállítások azonban most indulnak, és sokan még karácsony előtt megkaphatják az autójukat. Volt, aki már autópályán is kipróbálta a Model X Plaid esetében 270-re korlátozott végsebességet.

Egy ennél kicsit visszafogottabb Model S Plaid videónk van Norvégiából is – bár nincs kétségünk afelől, hogy előbb-utóbb valaki kipróbálja milyen 320-szal száguldani ezzel a német autópályán.

Ami nem látszik, de megerősítették, hogy ezek az autók már CCS csatlakozóval érkeznek és 250 kW fogadására képesek a V3-as Superchargereken, Ami sokaknak kérdés volt és látszik, az viszont az, hogy maradt a Yoke, a repülőgépszerű kormánykerék Európában is.

A következő hajó állítólag december 21-én érkezik Belgiumba. Ezek a szállítmányok egyébként egy új útvonalon, a keleti parti Baltimore városából hajóznak Európába, így három hét helyett 11 nap alatt itt vannak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.