Főoldal » elektromosautó-töltés » Így töltik majd a Formula E új versenyautóit

Így töltik majd a Formula E új versenyautóit

Az ABB FIA Formula E elektromos versenysorozat hivatalos töltőbeszállítójaként működő ABB nemrég bemutatta azt a töltőtechnológiát, amelyet a 2023 januárjában induló kilencedik szezonban fognak alkalmazni a harmadik generációs versenyautók töltéséhez. A szervezők egy olyan berendezést akartak, amely kompakt, biztonságos, és megbízható, de közben kellően robusztus ahhoz, hogy kibírja a szállítást a versenyhelyszínek között.

A töltő egyszerre két villanyautó töltésére is képes, ami azt jelenti, hogy a csapatok immár egy időben tölthetik mindkét pilótájuk járművét. Ebben az esetben a 160 kW-os csúcsteljesítmény feleződik, azaz töltőcsatlakozónként 80 kW-ot kínál az ABB 450 kilós töltőállomása.

A Formula E-ben való részvétel az autógyártók számára rengeteg innovációt és tapasztalatot jelent, amelyet megvásárolható villanyautóik fejlesztéséhez használnak fel. Nincs ez másképp a töltőknél sem, a versenysorozat kísérleti platformként szolgál, és a Gen3 versenyautók töltésével szerzett adatok az ABB töltőportfóliójának fejlesztésénél kerülnek felhasználásra. A vállalat a világ egyik vezető szereplője az elektromos töltési megoldások terén, termékeit több mint 85 országban forgalmazzák, és az elmúlt közel 12 évben 40.000-nél is több DC, és 800.000-nél több AC töltőt adott el.

Hogy pontosan miben is különböznek az új szezonban megjelenő Gen3 járművek az eddigi Formula E versenyautóktól, arról itt írtunk részletesen.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.