Főoldal » zöld rendszám » Kaposváron is változik a zöld rendszámos parkolás

Kaposváron is változik a zöld rendszámos parkolás

Kaposváron a jövő évtől, azaz most vasárnaptól már nem parkolhatnak ingyenesen a zöld alapszínű rendszámmal rendelkező hibrid járművek, kizárólag a tisztán elektromos autók.

Tegnap a békéscsabai szigorításról szóló hírt majdnem azzal a felütéssel kezdtük, hogy a 2022-es év utolsó parkolási szigorításáról számolunk be. Milyen jó, hogy nem így tettünk, egy nap sem telt el, itt a következő hír a témában.

November 24-én Kaposvár közgyűlése megszavazta a 2016-tól érvényes zöld rendszámos kedvezmény szigorítását, melynek értelmében 2023 január 1-től már kizárólag a tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyenesen a városban. A kedvezmény nem érvényes a Kontrássy közi parkolóházra, a III. övezeti mélyparkolóra és az okospark melletti úgynevezett kórházi parkolóra, ahol ezentúl is valamennyi autósnak fizetni kell a várakozásért.

A parkolási óradíja személygépkocsik számára az I. övezetben 350 Ft, a II. övezetben 250 Ft , a III. övezetben 500 Ft, a IV. övezetben pedig 350 Ft.

Frissítés (2023.01.31): Kaposváron a forgalmi engedély másolatával a parkolas@kkh.hu email címen lehet regisztrálni a tisztán elektromos járművek ingyenes parkolásához.

Az aktuális kedvezményekért érdemes a kedvencek közé elmenteni az alábbi oldalt:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.