Újabb búvár-Teslát fogtak

Úgy látszik nemcsak hazánkban, de Amerikában is szeretnek úszni a Teslák. Hazánkkal ellentétben a tengerentúlon nem a folyóvizek, hanem a medencék tűnnek népszerűnek.

Kezdjük a jó hírrel: senki nem sérült meg.

Viharos gyorsasággal

Az eset a kaliforniai Pasadenában, Los Angeles egyik elővárosában történt mégpedig a jelenleg ott tomboló, két hete tartó, szűnni nem akaró esőzések közepette. Aki lemaradt volna, híradások szerint Kalifornia egyes részein annyi eső esett az elmúlt 14 napban, mint fél év alatt szokott.

Ilyen időben érthető, hogy minél előbb ki akarták tenni a gyerkőcöt az iskola előtt, hogy aztán tovább indulhassanak, de a nagy sietségnek nagy csattanás lett a vége.

Forrás: ABC

A fehér Model Y sofőrje a helyi tűzoltóság szerint, a reggeli kapkodásban a fék helyett véletlenül a gázra lépett, és átszakította az iskola parkolója melletti téglafalat. A fal egy eléggé mélyen fekvő telket és egy méretes medencét takart. A Tesla ez utóbbiba csobbant bele, és szinte azonnal merülni is kezdett.

Forrás: ABC

Az autóban rekedt két felnőtt és egy gyermek szerencséjére azonban két tanár szemtanúja volt az esetnek és azonnal az utasok segítségére sietett. A baleset során senki nem sérült meg, és még csak kórházba sem kellett vinni a családot. A helyi ABC tévécsatorna híradójának felvételei szerint az autót is sikerült kiemelni és trélerre tenni.

Forrás: ABC

A környéken élő olvasóinkat azért óvatosságra intenénk. Ha a következő hetekben egy megkímélt, első tulajdonostól, nyugdíjas, nem dohányzó doktornőtől származó fehér Model Y apróhirdetést látnak a használtautó oldalakon, akkor legyenek a szokásosnál is körültekintőbbek.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.