Főoldal » üzlet » Duplázta a villanyautó eladásait a BMW Csoport

Duplázta a villanyautó eladásait a BMW Csoport

A BMW Csoport is közzétette 2022-es értékesítési adatait, és jó hír, hogy duplájára emelkedtek a cég villanyautó eladásai.

Idén további növekedés várható.

Külső körülmények

Több más autógyártóhoz hasonlóan a BMW csoport személyautó eladásai is csökkentek 2022-ben, mégpedig globálisan 4,8 százalékkal. A vállalat ezt a pandémia mellett az ellátási lánc problémáival és az ukrajnai háborúval magyarázta. Jó hír azonban, hogy kifelé jönnek a gödörből, a negyedik negyedévben minden főbb régióban 10-13 százalékos növekedést tapasztaltak 2021 azonos időszakához képest.

 

A csoport kiemelt pár speciális üzletágat illetve termékvonalat is. Náluk is látszik az a trend, amit több ország éves statisztikaiban megfigyelhettünk, miszerint a konnektoros hibridek eladásai csökkentek, a tisztán elektromos autóké pedig növekedtek.

A vállalat 215.755 villanyautót értékesített tavaly, ami 107 százalékos növekedés volt 2021-hez képest, és a csoport személyautó eladásainak 9 százalékát tette ki. 2023-ra 15 százalék a cél.

A pénzügyi jelentésre még egy pár hetet bizonyosan várni kell, de valószínűleg jót tesz majd a számoknak, hogy magasabb haszonnal árult M sportszéria eladásai 8,4 százalékkal nőttek. A villanyautós vonalon 2023-ra a BMW i5 premierjét emelték ki, mint egy különösen fontos új típus forgalmazásának kezdetét.

A regionális bontásban a vállalat a BMW és a MINI számait közölte csak, de kiemelték, hogy a Rolls-Royce luxusmárka a 118 éves történetének legmagasabb értékesítési mutatóját érte el, 6021 darabbal.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.