Főoldal » egyéb » Legóból készülhet a legújabb Tesla töltő

Legóból készülhet a legújabb Tesla töltő

A LEGO nem csak a saját tervezőitől, a rajongóitól is várja az ötleteket az újabb és újabb építőjátékok terveihez, a legnépszerűbbnek szavazott javaslatok pedig jó eséllyel gyártásba is kerülhetnek.

Most egy villanyautós vonatkozású tervre figyelt fel a Teslarati.

Saját Superchargered lehet

A LEGO Ideas programja a közösség erejét használja fel játékos formában arra, hogy sikeres termékekkel álljon elő a cég, ami alapvetően egy elég ügyes ötlet a vállalattól, de most eltekintünk a cinizmustól, mert egyébként tényleg jópofa dolog, hogy bárki ötletéből valós termék válhat egyszer.

Első körben 60 napja van a beküldött ötleteknek, hogy támogatókat szerezzenek, és ha legalább 100 lájkot összeszed a projekt, akkor kap újabb 365 napot, amelyet az 1000-es mérföldkő átlépésénél újabb hat hónappal toldanak meg. Ha az 5000 is megvan, akkor újabb hat hónapja van a tervezőnek, hogy népszerűsítse az ötletét, 10.000 támogatónál pedig a LEGO szakemberei veszik át a projektet, megnézik megvalósítható-e, és ha pozitív a döntés, akkor gyártásba kerül a terv.

Az Airbricks95 nevű felhasználó idén március 7-én osztotta meg digitális terveit, amelyek egy Tesla Centert – szalont, szervizt és három Superchargert tartalmaznak.

Forrás: Airbricks95, Lego.com

A tervekhez tartozik még négy autó is, két Model S, egy Model Y és egy Cybertruck is.

A dizájn elsőre nagyon tetszetős, jól közelít a valósághoz, még olyan részletekre is figyelt az alkotó, mint a Tesla szalonok belső kialakításának élethű megközelítése. Talán csak a Model S néz ki kicsit bénán, de a Cybertruck viszont elég jól sikerült, amelyet nyilván segít, hogy az autó szögletes formatervéhez jól illeszkedik a LEGO téglák formája.

A terv mindössze egy nap alatt átlépte a 100-as határt, két nap után pedig már több, mint 1000 támogatója volt. 10 nappal később kevéssel 3700 szavazat alatt jár az ötlet, így bőven van még ideje, 593 napja, hogy elérje a 10 ezres határt.

Az összes képet és tervet itt lehet megnézni, és ezen a felületen szavazni is lehet a projektre, mindössze egy gyors és ingyenes regisztráció kell hozzá.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.