Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Akkugyártásra képeznek mérnököket az Óbudai Egyetemen

Akkugyártásra képeznek mérnököket az Óbudai Egyetemen

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó képzés indul mérnökhallgatók számára az Óbudai Egyetemen – közölte az MTI. Az autóipari Li-ion akkumulátorok gyártása elnevezésű tantárgy oktatása már megkezdődött az intézményben, hamarosan pedig speciális szakirányra is jelentkezhetnek a mérnökhallgatók.

Az Óbudai Egyetem a képzést a Samsung SDI-vel együttműködve indítja, így a gyakorlati ismeretek megszerzése érdekében az oktatásban részt vesznek a vállalat mérnökei is ezen kívül a gödi gyárban lehetőséget biztosítanak szakmai gyakorlat elvégzésére és ösztöndíjprogramot is indítanak.

A diákok 2023 tavaszi szemesztertől az angol oktatási nyelvű „Manufacturing of automotive Li-ion batteries” elnevezésű tantárgy részeként sajátíthatják el a gyártásban végzendő mérnöki munkához nélkülözhetetlen ismereteket. A tantárgyat jelenleg az egyetem Bánki Donát gépész és biztonságtechnikai mérnöki képzésben résztvevők, az őszi félévtől pedig már a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói is felvehetik.

Az Óbudai Egyetemen 2021-ben egy nemzetközi szinten is egyedülálló projektet adtak át, amely az elektromos autókban használatos akkumulátorok második életére mutat be egy remek példát, napelemes erőművet egészítettek ki akkumulátoros tárolóval és elektromosautó-töltővel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.