Főoldal » elektromos autó » Teherautók lízingelésével foglalkozó amerikai vállalat rendelt 50 Tesla Semit

Teherautók lízingelésével foglalkozó amerikai vállalat rendelt 50 Tesla Semit

A Tesla villanykamionjának tesztelése már javában zajlik, s immár nem csupán a kaliforniai Bay Area környékén láthatjuk hangtalanul suhanni, hanem a fremonti gyár és a nevadai Gigafactory 1 között is rendszeresen szállítja a Model 3 gépkocsi akkumulátorait, valamint országszerte felbukkant azon vállalatok székhelyénél, amelyek leadták rendelésüket a két változat valamelyikére. Így például érkeztek fényképek Saint Louisból, ahol a 40 darab Semit előrendelő Anheuser-Busch sörgyár központjánál tett látogatást a teherautó, valamint a Pepsi texasi létesítményét is megjárta, ahova kereken 100 villanykamion fog érkezni a 2019-es megjelenését követően. Azonban többen az arizonai Phoenix városában is látni vélték a prototípust, mégpedig a TCI Transportation vállalatnál, amelyről ez idáig nem tudtuk, hogy letette a foglalót a járművekre. Nem kellett sokat várnunk a magyarázatra, ugyanis a látogatást követően a cég vezetői büszkén bejelentették egy Twitter bejegyzésben, hogy megvásároltak 50 példányt a Tesla Semiből.

A teljesen kipufogógáz-mentes kamion tavaly novemberi bemutatója óta már számos társaság felismerte, hogy az elektromos flottára való átállás hatalmas lehetőséget hordoz magában a működési költségek csökkentése érdekében. A legújabb megrendelés abból a szempontból fontos és egyedülálló, hogy a TCI egy teherautók bérbeadásával és lízingelésével foglalkozó vállalat, mely több mint 2000 járművet üzemeltet, és miután a palettájuk kibővül a Semi modellekkel, azon fogyasztók is hozzájuthatnak a Tesla tehergépjárművéhez, akik egyébként nem akarnák megvenni. Ez így egyben egy lehetőség az óvatosabb vállalatok számára is, hogy bérlés vagy lízing formájában megtapasztalják a villanykamion használatának előnyeit, és rászánják magukat a beruházásra. Attól függően, hogy a 480, vagy a 800 kilométeres hatótávval bíró változatot választotta, a TCI Transportation megrendelésének értéke 7,5 és 9 millió amerikai dollár között lehetett.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.