Nem kímélik a Polestar gyönyörű hibridjét az extrém hidegben

Az autógyártóknál mostanra jól bevett szokássá vált, hogy a tesztprogramot teljesítő prototípusokat messze északra viszik, leggyakrabban a svédországi Arjeplog közelébe, ahol emiatt fényképezőkkel felszerelt újságírók hada várja a történéseket, kiváltképp a január és március közötti csúcsidőszakban. Az extrém hideg időjárási körülmények közötti megpróbáltatások kétcélúak: egyrészt az alacsony hőmérséklet és a csúszós utak, valamint befagyott tavak szerfelett alkalmasak a hajtáslánc és egyben az akkumulátor kapacitásának tesztelésére, másrészt pedig a csodálatos vidéken készített fényképek és videók marketingfogásként is tökéletesek az autó népszerűsítésére, főleg akkor, ha a kocsi megjelenése már önmagában is szemet gyönyörködtető. Az egyik legszebb példája a tesztelések dokumentálásának és nyilvánosságra hozásának a Jaguar, amely potenciális vásárlóknak is lehetőséget adott az I-PACE kipróbálására, de nemrég a Hyundai is ellátogatott a sarkkörön túlra tisztán elektromos Kona és üzemanyagcellás Nexo modelljeivel. A legújabb beszámoló a fagyos kirándulásról a Polestartól érkezett, mely legelső modelljét, a plug-in hibrid meghajtású Polestar 1-et lepte meg egy -28°C-os tesztvezetéssel:

Az észak-svédországi kocsikázás a Polestar 1 legelső téli tesztje volt, ahol a gyártó mérnökei elsősorban a nyomatékelosztást, a felfüggesztést, és a kezelhetőséget vizsgálták, mondani sem kell, pozitív eredménnyel. „A tesztpilótáink nagyon lelkesítő visszajelzéseket adtak az autó kezelhetőségét és dinamikáját illetően” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo teljesítménymárkájának vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a jégen való szlalomozás során olyan meglepően jó érzékenységet és pontosságot tanúsított a jármű, hogy ezennel a Polestar 1 tesztjének első fázisa véget is ért.

EZT OLVASTAD MÁR?  Villanyóra - a villanyautósok.hu Podcast műsora

Pihenés azonban egyelőre nem vár a hibrid álomautóra, ugyanis a megpróbáltatások sorozata tovább folytatódik a következő hónapokban, valamint április 25. és május 4. között a kocsi a Pekingi Autószalonon is bemutatkozik. Ez lesz a legelső alkalom, hogy a Polestar 1 a legfontosabb piacán, Kínában is látható lesz élőben.

Elektromos autót használsz?