Főoldal » zöld rendszám » Zalaegerszegen is vége a zöld rendszámos ingyen parkolásnak

Zalaegerszegen is vége a zöld rendszámos ingyen parkolásnak

Zalaegerszeg városa úgy határozott, hogy a jövő hónaptól (2022.11.01) emeli a parkolási díjakat és eltörlik a zöld rendszámmal ellátott környezetkímélő járművek ingyenes parkolását.

Idén már 14 város döntött úgy, hogy részben vagy teljesen megszünteti a zöld rendszámos járművek belvárosi használatának ösztönzőjeként 2016-tól bevezetett ingyenes parkolást. Miskolc, Mosonmagyaróvár, Pécs és Szolnok településeken kizárólag a tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyenesen, előzetes helyi regisztrációt követően. Ajka, Hódmezővásárhely, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Siófok, Szentendre és Velence teljesen megszűntette a zöld rendszámos kedvezményt.

Veszprémben, Szombathelyhez hasonlóan csak a legdrágább piros zónában kell fizetni a zöld rendszámos járművekkel, szintén november 1-től.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.