40 kWh-ás Nissan LEAF akkucsomag

Ahogy az előző cikkünkben már megírtuk, a második generációs Leaf akkumulátora, megtévesztésig hasonlít az első generációséra. Ugyanaz a külső borítás, ugyanazok a csatlakozók vannak rajta és a cellák is ugyanúgy vannak elrendezve mindkét pakkban. Az EVs Enhanced youtube csatornájára felkerült egy videó, amiben a sok hasonlóság mellett említést tesznek a különbségekről is.

Ahogy a videóban látható, különbözik az árammérő szenzor, ami a korábbi 3 helyett 4 vezetékkel kommunikált a BMS-sel és más biztosítékok kerültek a csomagba. A BMS belseje is lecserélődött, mert tudnia kell fogadni az új árammérő jeleit, viszont külsőre ugyanolyan mint a 30 kWh-ás LEAF-é. Minden változás visszavezethető az akkumulátorban lakozó nagyobb teljesítményre, amit padlógáz esetén tud leadni a motor felé.

 

Autok: ,

EZT OLVASTAD MÁR?  BMW: Nincs igény elektromos autókra

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Végzettségem szerint villamosmérnök és közgazdász vagyok. 10-15 éve olvasok autós magazinokat. Azóta várom az elektromos autók elterjedését de még ma is hatalmas az ellenállás a műfajjal szemben. Írásaimmal szeretném érthetővé tenni az elektromos járművekkel kapcsolatos fogalmakat, mértékegységeket és szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy milyen szempontok szerint érdemes közelíteni a villanyautózás felé.