Népszerű az Audi e-tron Amerikában

Az insideevs.com friss cikke az Audi e-tron eladási számait elemzi az Egyesült Államokban. Júliusban 678 példány talált gazdára, ami valamivel kevesebb, mint a májusi (826) és júniusi (726) érték, de a korábbi adatokban még az újdonságra váró vevők egy ideje már halogatott vásárlása is megjelenhetett. Mivel az e-tron még csak 4 hónapja van piacon, még jelentős erősödés várható a közeljövőben, ahogy egyre többen megismerik az autót.

A 678 példány azért is említésre méltó, mert megelőzte a Model X eladások felét (1225 példány, az Insideevs becslése szerint), ami kifejezetten jó eredménynek számít a Tesla hazájában, és magasan sikerült megelőzni a Jaguar eladásait, az i-Pace-ból ugyanis 213 darab kelt el 2019 júliusában.

Audi e-tron eladások az Egyesült Államokban 2019 július (forrás: insideevs.com)

A konkurensekhez hasonlításnál azonban sokkal fontosabb eredmény, hogy az összes Amerikában eladott Audi 3,5%-a elektromos volt júliusban, ami remek kiindulási alap arra, hogy a következő években az egyre több elektromos modellel jelentkező gyártó komolyabb szeletet hasítson magának a villanyautók amerikai piacán.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.