Videó: Mindenki csal a Nürburgringen?

A Porsche és a Tesla nürburgringi vetélkedése kapcsán mindenki hirtelen botcsinálta szakértő lett abban, mi is számít igazából rekordnak a Zöld Pokolban. Alexander Bloch, a német Auto Motor & Sport újságírója még augusztus elsején, tehát az egész kakaskodás kezdete előtt készített egy rendkívül érdekes videót a témában, amit ezúton szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani.

Szó lesz arról, hogy igazából 3 különböző hosszúságú versenypálya is van a Nürburgring területén, ugyanazon az aszfaltcsíkon. Mi ennek az oka és hogyan használták ezt ki különböző autógyártók, hogy „rekordot” jelentsenek? Cifra történeteket hallgathatunk meg arról is, hogyan trükköztek a szabályokkal és cseréltek az „utcairól” versenycuccra egy autót már a pálya belsejében. Miért fontos a gumiválasztás és miért talál mindenki ki nemlétező kategóriákat, hogy rekorderedménnyel reklámozhassa az autóját? Mi fér még bele és mi számít túlzott átalakításnak? Sokkal régebb óta van folyamatosan balhé a nürburgringi rekordok körül, mint azt gondolnánk. Talán nem meglepő, ha ezen visszaélések okán a pálya igazgatósága úgy döntött, mostantól csak az a hivatalos rekord aminek megfutását  ők auditálják és amit a weboldalukra kiraknak.

A videó ékes német nyelven készült, de akár magyar felirat is bekapcsolható hozzá.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.