HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Elon Musk ültetett 1 millió fát aztán lelépett a Twitterről

Nem tartozik szorosan a villanyautózáshoz, de a környezetvédelem szempontjából érdekes akció fut jelenleg a közösségi médiában – Elon Musk pedig még nagyobb figyelmet irányított rá.

Az ismert Youtuber Mr. Beast a közelmúltban elérte a 20 millió feliratkozót a csatornájára és köszönetképp elfogadta a kihívást, hogy 20 millió fa ültetésében segédkezzen. Beszervezett több közösségi média sztárt, hogy az akció keretében adományozzon 1 dollárt egy alapítványnak amely ezért cserébe a világ számos pontján fákat ültet. Minden dollár egy új csemetét jelent.

A kezdeményezés híre csakhamar eljutott Elon Muskhoz is, aki egy kis gondolkodás és ellenőrzés után bejelentette, hogy okés, mivel nem tűnik kamunak ez az alapítvány, így ő is adományoz 1 millió dollárt, hogy ültessenek 1 millió fát a nevében. 

Musk a tőle megszokott stílusban még egy időre át is nevezte magát “Treelon Musk”-ra a Twitteren és a profilképét is egy fára változtatta. Akciója más hírességeket is inspirált. Mielőtt ő is beszállt, 6 millió fánál állt a számláló, azonban Elon akciójára többen csatlakoztak – például Tobi Lutke a kanadai Shopify kereskedelmi portál alapítója 1 dollárral még rá is ígért Muskra.

3 nappal később, immár 12 millió fánál járunk.

Azonban valami más elvehette Musk kedvét a twitterezéstől, mert tegnap küldött egy rövid üzenetet amelyben azt írta, már nem biztos benne, hogy a Twitter jót tesz a világnak, levette a profilképét aztán kisvártatva bejelentette, hogy most ki is lép a platformról.

Hogy ez meddig ideig tart majd azt nem tudjuk, de 29 millió követője és a villanyautós hírek érdekében reméljük csak átmeneti állapotról van szó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.