Model Y lesz a berlini Gigafactory fő terméke

Miután tegnap Elon Musk Németországban az Auto Bild rendezvényén bejelentette, hogy a GVZ Berlin-Ost Freienbrink ipari parkban, a repülőtér közelében épül fel az európai Tesla gyár, később Twitteren azt is közölte, hogy a Model Y lehet az első autó, amelyet Európában terveznek gyártani.

A Model Y választásának több oka is lehet, egyrészt úgy gondolhatják, hogy az amerikai és kínai gyártás már képes lehet kielégíteni a Model 3 igényeket, de az egyre erőteljesebb SUV divat szintén lehet az érvek között. A tervek szerint a Model Y autók mellett akkumulátorokat és hajtásláncokat is gyártanak majd Németországban.

Balra a Model Y, jobbra a Model 3
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.