Bevásárlóközpontba rakott 350 kW-os töltőket az IONITY

Az Ausztriát Olaszországgal összekötő Brenner-hágóhoz telepített IONITY-töltők kilógnak az eddig üzembe helyezett töltőoszlopok sorából, ezek a 350 kW-os teljesítményű berendezések ugyanis nem egy benzinkúton, vagy autópálya melletti pihenőben találtak otthonra, hanem a Brennero Outlet Center bevásárlóközpont többemeletes parkolóházában várják a villanyautósokat. A stratégiai helyszín azonban most sem hiányzik, a négy töltőpont majdnem pont a két ország határán jött létre az A22-es autópálya mentén, melyen Olaszországból az osztrákok felé haladva Innsbruckot érhetjük el a festői dél-tiroli tájon vezetve, valamint az Ausztria nyugati felét átszelő A12-es autópályára tudunk rácsatlakozni. Az új IONITY töltőket az olasz oldalon kell keresni, így ez a töltőállomás a nagy autógyártók által alapított vállalat harmadik működő állomása a dél-európai országban a Carpi és a Valdicciana töltőparkok után, a tervezett húszból.

Forrás: electrive.com

A brenneri töltők maximális teljesítményét majd csak a Porsche Taycan tudja kihasználni először 2021-ben (ha addig a Hyundai Csoport be nem előzi a nagyjából ekkorra ígért 800 V-os villanyautóival), de a CCS csatlakozós európai Tesla Model 3 már most mindegyik másik elektromos autónál gyorsabban tudja magába szívni az elektronokat. A helyszín megválasztása viszont érdekes az új töltőállomás esetében, hiszen a bevásárlóközpont vásárlóinak nincs szüksége villámtöltésre, sőt, kifejezetten zavaró, ha a töltőt feleslegesen foglaló autónk miatt kell sietnünk, a pusztán tölteni érkezők számára viszont nem biztos, hogy a parkolóházba való behajtás és keringés a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.