Chargemap kártyával is indíthatók a Mobiliti töltői

Sokan várunk arra az ideális helyzetre, hogy ne kelljen külföldre számtalan mobiltelefonos alkalmazással és tucatnyi RFID kártyával utazni és különösebb előkészületek nélkül is bárhol tölteni tudjuk az elektromos autónk. Szerencsére egyre több szolgáltató köt egymással roaming szerződést, így az otthon rendszeresen használt töltőkártyánkat is használhatjuk a töltők indítására.

Egy másik lehetőség az univerzális kártyák használata, ilyen többek között a New Motion (amelyet 2019-ben felvásárolt a Shell, így ma már Shell Recharge a neve) és a Plugsurfing. Ezek a szolgáltatók igyekeznek minél több ország legtöbb elektromobilitás szolgáltatójával szerződést kötni, így egy nemzetközi kártya birtokában egyre több töltőt használhatunk. Magyarországon a töltőpontok keresésre sokan a Mobiliti (korábban Töltőpont) alkalmazást használjuk, a külföldi töltőpontokat azonban ez az app (egyelőre?) nem tartalmazza, így külföldre használhatjuk például a PlugShare vagy a Chargemap alkalmazást. Ezekkel a regisztrált felhasználók felvehetnek új töltőpontokat a térképére, valamint bejelentkezhetünk töltés közben, így segíthetjük az autóstársakat azzal, hogy információt nyújtunk a töltők foglaltságáról és működőképességéről.

A Mobiliti töltői már a Chargemap kártyával vagy applikációval is indíthatók.

A Chargemap egyesíti a töltőpont kereső alkalmazás és a nemzetközi töltésindítás funkciókat, mivel saját RFID kártyát is kibocsátanak, amellyel több országban használhatók a fizetős töltők. A Chargemap hírlevélben és blog bejegyzésben számolt be az első magyar partneréről: a nemzetközi szolgáltató szerződést kötött a Mobilitivel, így a Chargemap kártyával rendelkező felhasználók már a Mobiliti alkalmazás vagy fizikai kulcs nélkül is tölteni tudnak a Mobiliti 189 töltőpontján.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.