Villanyautókkal segíti az egészségügyi dolgozókat a Renault

300 darab tisztán elektromos Zoet adhat ideiglenesen a franciaországi egészségügyi dolgozók számára a Renault, ezzel próbálná segíteni a könnyebb munkába járást és a küzdelmet a COVID-19 ellen, mely ez idáig 1331 ember életét követelte az országban. Jean-Domonique Senard, a Renault Csoport igazgatótanácsának tagja az RTL riportereinek beszélt arról, hogy olyan időszakot élünk, amikor a szolidaritás kulcsfontosságú szerepet játszik a helyzet javításában, és reméli, a Renault is ki tudja venni ebből a maga részét. A hivatalos döntés még nem született meg a 300 villanyautó kölcsönadásáról, erre vélhetően a következő napokban sor kerül, ám nem ez lenne az első példaértékű felajánlás az autógyártónál, 200 másik Zoet ugyanis már a Vöröskereszt dolgozói használnak Svájcban. Az autók egyébként a Renault Zity autómegosztó szolgáltatás tagjai, mely eredetileg most márciusban indult volna el Párizsban 500 Zoeval. Mivel azonban Franciaországban kijárási tilalom lépett életbe, a szolgáltatás elindulása is elhalasztásra került, így lehetőség van a járműveket egy jobb célra felajánlani.

A napokban felröppent a pletyka, hogy a Renault akár állami kézbe is kerülhet a pénzügyi válság átvészeléséhez, de Senard leszögezte, hogy a vállalat egyedül is képes leküzdeni az akadályokat, nincs szüksége a kormányzat segítségére. A gyártó 120 000 orvosi maszkot adományozott a francia kórházaknak, Spanyolországban 3D nyomtatóval készítik az arcvédőket az autógyártó alkalmazottai.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.