Jövő tavasztól forgalmazzák a Renault új villanyautóját

A francia L’Argus hírportál információi szerint 2021 tavaszán kezdődik a Renault legújabb villanyautójának, egy kompakt divatterepjárónak értékesítése Európában. A belső körökben BCB-nek nevezett tisztán elektromos személyautóról egyelőre semmilyen hivatalos adat nem áll rendelkezésünkre, mindössze annyi köztudott, hogy a gyártó több tisztán elektromos meghajtású crossovert, illetve SUV-t is piacra tervez dobni a következő években. Ezek egyike lesz egy Kadjar-méretű villanyautó, ami a cégnél HCC néven fut és 2022-ben érkezik, azaz nem ugyanaz, mint aminek érkezéséről a L’Argus újságírói most beszámoltak.

A Renault márciusban mutatta be Morphoz nevő tanulmányát, melyet ugyan nem követ sorozatgyártott változat, de a dizájnnyelvezete a későbbi elektromos modelleken biztosan visszaköszön majd. Ennek a tanulmánynak a stíluselemei díszítik a jövő évben megjelenő kis méretű terepjáró külsejét is, ám értelemszerűen a Morphoz koncepcióautó különleges alakváltó-képessége nem kerül át a megvásárolható modellre.

Renault Morphoz

Ha hihetünk a hírportál által leírt adatoknak, akkor a Renault következő villanyautója – mely a CMF-EV padlólemezen fekszik majd – igencsak mutatós, 550-600 kilométeres (bizonyára WLTP-szerinti) hatótávval büszkélkedhet csúcsváltozatában. A L’Argus azt írja, hogy a jármű a Peugeot e-2008-at közelíti árban, ami Franciaországban 37 100 euróról indul, ám nem említi ezen információ forrását, sem azt, hogy ez mekkora tudású verzióra értendő.

EZT OLVASTAD MÁR?  Első benyomások: Volkswagen ID.3
Renault Morphoz

A rejtélyes elektromos autó bemutatójának időpontja jelenleg kérdéses, ugyanis állítólag az őszi Párizsi Autószalonon került volna rá sor, aminek a hagyományos autókiállítás része a járvány miatt elmarad. Így a gyártó most vizsgálja az alternatív lehetőségeket a premierhez.

Elektromos autót használsz?