Jövő tavasztól forgalmazzák a Renault új villanyautóját

A francia L’Argus hírportál információi szerint 2021 tavaszán kezdődik a Renault legújabb villanyautójának, egy kompakt divatterepjárónak értékesítése Európában. A belső körökben BCB-nek nevezett tisztán elektromos személyautóról egyelőre semmilyen hivatalos adat nem áll rendelkezésünkre, mindössze annyi köztudott, hogy a gyártó több tisztán elektromos meghajtású crossovert, illetve SUV-t is piacra tervez dobni a következő években. Ezek egyike lesz egy Kadjar-méretű villanyautó, ami a cégnél HCC néven fut és 2022-ben érkezik, azaz nem ugyanaz, mint aminek érkezéséről a L’Argus újságírói most beszámoltak.

A Renault márciusban mutatta be Morphoz nevő tanulmányát, melyet ugyan nem követ sorozatgyártott változat, de a dizájnnyelvezete a későbbi elektromos modelleken biztosan visszaköszön majd. Ennek a tanulmánynak a stíluselemei díszítik a jövő évben megjelenő kis méretű terepjáró külsejét is, ám értelemszerűen a Morphoz koncepcióautó különleges alakváltó-képessége nem kerül át a megvásárolható modellre.

Renault Morphoz

Ha hihetünk a hírportál által leírt adatoknak, akkor a Renault következő villanyautója – mely a CMF-EV padlólemezen fekszik majd – igencsak mutatós, 550-600 kilométeres (bizonyára WLTP-szerinti) hatótávval büszkélkedhet csúcsváltozatában. A L’Argus azt írja, hogy a jármű a Peugeot e-2008-at közelíti árban, ami Franciaországban 37 100 euróról indul, ám nem említi ezen információ forrását, sem azt, hogy ez mekkora tudású verzióra értendő.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hat elektromos Seat jön két éven belül
Renault Morphoz

A rejtélyes elektromos autó bemutatójának időpontja jelenleg kérdéses, ugyanis állítólag az őszi Párizsi Autószalonon került volna rá sor, aminek a hagyományos autókiállítás része a járvány miatt elmarad. Így a gyártó most vizsgálja az alternatív lehetőségeket a premierhez.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.