Óriási az érdeklődés a 2,5 milliós állami támogatás iránt

Ma reggel 8 óra 1 perctől adhatók be a pályázatok az elektromos autó vásárlás állami támogatásához. A 11 millió forint vételár alatti autókra 2,5 milliós, a 11 és 15 millió közötti sávban 500 000 Ft támogatás igényelhető. Az ösztönzőt magánszemélyek és cégek egyaránt igényelhetik. Kiemelt támogatásra jogosultak a taxisok, ők 55%-os támogatást kaphatnak, maximum 15 millióért vásárolt villanyautóra. Újdonság, hogy 1 millió forint vételárig elektromos robogókra is igényelhető 55%-os állami támogatás, ezt azonban magánszemélyek nem igényelhetik. Ebben a cikkben összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Balázs már reggel 8-kor a rajtvonalnál toporgott, hogy az elsők között adhassa be a pályázatot. A rendszer néhányszor megakadt ugyan, de valamivel több mint 1 óra alatt így is sikerült beadni az anyagot. A visszaigazolási kód végén folyamatos sorszámnak tűnő szakasz már 600 körül jár a második órában, azt azonban nem tudjuk biztosan, hogy ez a mai napon beadott pályázatok száma, vagy az év elején még élő előző pályázatokat is tartalmazza (valószínűleg ma indult). A minisztérium számításai szerint a támogatás 5 milliárd forintos kerete körülbelül 1200 normál személygépkocsi és 240 db taxi támogatásához lesz elegendő.

Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy melyik az a 11 típus, amely a nagyobb, 2,5 millió forintos támogatásra jogosult. A pályázatot az elektromobilitas.ifka.hu címen lehet benyújtani, ügyfélkapus bejelentkezéssel.

Aki már beadta a pályázatot kérjük töltse ki rövid űrlapunkat. Ezzel segítheti a többi villanyautózás iránt érdeklődőt, mert a folyamat előrehaladásáról igyekszünk majd tájékoztatni a közösséget.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.