Még mindig a Zoe Európa kedvenc villanyautója

Világszerte a legnagyobb példányszámban eladott autó közel egy évtizedig a Nissan LEAF volt, majd 2020 elején a Tesla Model 3 letaszította a képzeletbeli trónról. Közben nevető harmadikként Európa piacán hónapról hónapra egy francia kisautó, a Renault Zoe szerzi meg a vezető helyet.

Miközben az autópiac éppen csak kezd kilábalni a koronavírus által okozott gazdasági visszaesésből, a Renault csoport büszkén jelentette be, hogy júniusban új értékesítési rekordot értek el. Több mint 11 000 Zoe talált gazdára, amely háromszorosa a 2019 júniusi eladásoknak.

A típus hazánkban is népszerű. Az állami támogatás 1,5 napos élettartama alatt megkérdeztük olvasóinkat, hogy milyen elektromos autót szeretnének vásárolni, amikor megkapták a támogatói okiratot. Aki még nem töltötte ki a kérdőívet, ide kattintva megteheti. A legnépszerűbb típus a 11 millió alatti kategóriában egyértelműen a Renault Zoe lett. Ha pályáztál, de még nem választottál típust, olvasd el összefoglalónkat arról a 11 típusról, amely befér a 11 milliós küszöb alá.

EZT OLVASTAD MÁR?  Jó üzlet a Teslának a Fiat-Chryslerrel való együttműködés

Az alábbi cikkből pedig az is kiderül, hogy ha elektromos taxiba ülünk a közeljövőben, melyik típussal van a legnagyobb esélyünk találkozni.

Elektromos autót használsz?