Villanyautózásra ösztönöz a Volvo on Call

Új funkciókkal bővül a Volvo on Call mobiltelefonos applikáció, a svéd márka plug-in hibrid modelljeit vezető tulajdonosok mostantól részletesebb adatokat érhetnek el vezetési szokásaikról, különös figyelmet fordítva a tisztán elektromos üzemmódban megtett kilométerekre. Az alkalmazáson keresztül a sofőr többek között olyan információkra tehet szert, hogy mekkora távolságot vezetett kizárólag villanymotor által hajtva, és mennyi energiát fogyasztott el ez idő alatt.

Hamarosan a program arra is képes lesz, hogy megközelítőleg kiszámolja, mekkora összeget takarít meg a tulaj az üzemanyagon azzal, hogy nem indítja be a belsőégésű motort, valamint a vezetési karakterisztikájának széndioxid-lábnyoma is lekérdezhető lesz. Az érintett Volvo Recharge modelleknél a tavaly indított, betöltött elektromos áram után járó pénzvisszatérítési program állapotáról is tájékozódhatnak az ügyfelek.

A Volvo úgy véli, ezen információk megosztása a tulajdonosokkal ösztönözni fogja őket a konnektoros hibridek teljesen elektromos képességeinek magasabb fokú kihasználására:

„Csakúgy, mint ahogyan a lépésszámláló segít az embereknek a több testmozgásban, úgy gondolom, hogy azáltal, hogy nagyobb betekintést adunk az embereknek vezetési szokásaikba, elősegítjük a fenntarthatóbb közlekedést. A plug-in hibrideket mi „részmunkaidős elektromos autóknak” tekintjük, amelyek viselkedésük megváltoztatására bátorítják az embereket, és előkészítik az utat a teljesen elektromos autókra történő átállás felé” – kommentálta Björn Annwall, a Volvo Cars EMEA vezetője.

A Volvo On Call újdonságai valamennyi 2015 után értékesített, SPA és CMA padlólemezre épített plug-in hibrid Volvo modellhez megjelent abban a 47 országban világszerte, ahol az alkalmazás elérhető.

EZT OLVASTAD MÁR?  Kilenc személy tisztán elektromosan: Opel Zafira-e Life

Elektromos autót használsz?