1000 darab elektromos Vivarot rendelt egyetlen cég

Ezer darabos megrendelést adott le a British Gas a Vauxhall Vivaro (nálunk Opel Vivaro) tisztán elektromos meghajtású változatára, ennyi villanyautót egyszerre korábban még egyetlen vállalat sem vásárolt kereskedelmi flottába az Egyesült Királyságban. A megrendelés annak köszönhető, hogy a brit energiaszolgáltató anyavállalataként működő Centrica 2030-ra a teljes járműállományát elektromosítani szeretné – ez körülbelül 12 000 járművet jelent, így az ország harmadik legnagyobb flottájának már csupán nagyjából a 92%-a maradt hátra a következő kilenc és fél évre.

A vállalat újabb kibocsátásmentes Vauxhall-modellek vásárlására készül, amint azok elérhetővé válnak: a tervek szerint a 2021 nyarától rendelhető Combo-e is csatlakozik majd a British Gas flottájához. Az 1000 darab Vivaro-e a következő 12 hónap során érkezik meg az üzemeltetőjéhez, mely az alapján osztja szét őket a mérnökei között, hogy ki jelentkezik önként, hol van szükség egy meglévő furgon lecserélésére, illetve mely helyszíneken kell csökkenteni a használattal járó károsanyag-kibocsátást. A Vauxhall Vivaro-e gyártása ugyanabban lutoni létesítményben történik, ahol a hagyományos meghajtású párja is készül.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hivatalosan is bemutatkozott az Opel Corsa-e

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.