Európa három országában van már Tesla Supercharger V3

Megnyílt egy új V3-as Supercharger-állomás a Hága déli szomszédságában fekvő Rijswijkben, ezzel Hollandia a harmadik európai ország, ahol a Tesla villámtöltőjének harmadik generációjával találkozhatnak a villanyautósok. Az első európai állomást Londonban adták át tavaly decemberben, ezt követően pedig két norvégiai helyszínen, Liertoppenben és Bamble községében jelentek meg a maximálisan 250 kW-os teljesítmény leadására képes töltőoszlopok. A supercharge.info szerint a Restaurant Hotel & Spa Savarin közelében, a holland A4 és A13 autópályák mellett található állomáson 12 töltőállás épült ki, de azt nem tudni biztosan, hogy ebből mennyit szolgál ki V3-as töltő, hiszen a brit fővárosban például a 16 állás felén V2-es oszlop biztosítja az energiát. Hogy mi a különbség a Tesla villámtöltő-berendezésének két változata között, arról itt írtunk részletesebben:

 

Hamarosan további V3-asokkal bővül az európai Supercharger hálózat: már épül egy állomás Belgiumban, Portugáliában, Dániában és Ausztriában, emellett Norvégiában, Franciaországban és Németországban két helyszínen folynak a munkálatok, Hollandiában pedig további három állomáson kezdődött meg az építkezés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.