Főoldal » elektromos autó » Készül a Lucid sportterepjárója

Készül a Lucid sportterepjárója

A független szervezet által mért 517 mérföldes hatótáv bejelentése egy rövid időre a sajtó figyelmének kereszttüzébe helyezte az éppen első villanyautójának premierjére készülő Lucid Motorst. Az elmúlt napokban több újságíró és youtuber is leült Peter Rawlinson vezérigazgatóval kitárgyalni a Lucid Air képességeit, de ezek az interjúk végül nem újabb információkat hoztak a prémium szedánról, hanem egy új modell érkezésére világítottak rá: már készül Air padlólemezére épített elektromos SUV.

A sportterepjáróról szóló tervek nem most születtek meg a Lucidnál, azt viszont senki sem sejtette, hogy már ott tart a fejlesztés, hogy működő prototípusa is van a start-upnak. Sőt, bár egyértelmű választ nem adott a CEO, lehetséges, hogy az SUV koncepció formában az Air szedán végleges változatával együtt mutatkozik be szeptember 9-én.

Az autóról egyelőre annyi derült ki, hogy a sorozatgyártása 2023 elején kezdődne, s az ütemterv betartása különösen fontos, hiszen a két modell termelése eredményezi majd azt a méretgazdaságosságot, ami később az olcsóbb járművek megjelenésének feltételeit megteremti. Az Arizonában épülő létesítmény az igazgató elmondása szerint már majdnem teljesen elkészült, így az Air sorozatgyártása a terveknek megfelelően 2021 elején megkezdődhet. A második szakaszban a gyár kibővül, hogy helyet adhasson a hosszban és komponensekben közel azonos SUV termelésének.

Rawlinson elképzelhetőnek tartja, hogy az elkövetkezendő években egy pick-up is bekerül a kínálatba, de például a Rivian stratégiájától eltérően azt kizártnak tartja, hogy más vállalatok számára építsen elektromos autót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.