Abdán találkozott a villanyautós közösség

Augusztus közepén Abdán szerveztek villanyautós találkozót a Győr környéki villanyautósok. Az eső sajnos úgy tűnik idén állandó vendég a villanyautós találkozókon, de a résztvevők lelkesedését nem mosta el,  hatalmas volt az érdeklődés, nem csak a környékről és Budapestről, de távoli városokból (Nyíregyháza, Hódmezővásárhely, Kiksunhalas, Pécs stb.), illetve Szlovákiából is többen meglátogatták a rendezvényt. Az érdeklődők több mint 80 elektromos autót tekinthettek meg, köztük több ritkaságot is.

A találkozón tesztvezetésekre is lehetőség volt. Aki fontolgatja elektromos autó vásárlását a közeljövőben, kipróbálhatta a kiszemelt típust, de olyan drága és ritka típusokkal is mehettek egy kört az érdeklődők, amelyre a többség – anyagi okokból – sajnos csak vágyakozva tekint. Az autók mellett tisztán elektromos robogók és motorkerékpárok is tesztelhetők voltak. A két kategóriát is ötvözte néhány jármű, ugyanis itt volt a környékbeli találkozók fix résztvevője a világoszöld Romet, amely jogilag négykerekű motorkerékpárnak minősül, ugyanúgy, mint a Renault Twizzy.

Fotó: Lévai Gábor

Egyes töltőhálózat üzemeltetők és töltő forgalmazók is jelen voltak a találkozón, így üzleti kapcsolatok építésre, például új nyilvános töltőhelyszínek egyeztetésére, ajánlására, valamint közvetlen felhasználói visszajelzésekre is lehetőségünk volt.

A szervezők a gyerekekkel érkező családokra is gondoltak. A büfésor mögött, ahol ebédelni, nassolni, kávézni tudtunk, a gyerekek kézműveskedtek, arcfestés, ugráló vár, BMX bemutató egyaránt színesítette a programot, és a zenére táncoló Tesla Model X „easter egg” is mindig látványos eleme a villanyautós találkozóknak.

Fotó: Lévai Gábor

A szervezésben résztvevőknek ezúton köszönjük az eseményre fordított munkaidőt, a villanyautósoknak pedig a részvételt. Legközelebb szeptember 26-án, Keszthelyen lesz villanyautós találkozó, hamarosan jelentkezünk a részletekkel, illetve figyeljétek a közösség Facebook csoportját.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.