Ingyen töltést kaphatnak a BMW PHEV tulajdonosok

A tölthető hibrideket gyakran kritizálják, mert előfordulhat, hogy egy tulajdonos soha nem tölti az autóját. Biztosan léteznek olyan vásárlók is, akik az egyéb kedvezményekért (pl. ingyenes parkolás) vásároltak plug-in hibridet a dízel helyett, de aki egyszer megtapasztalja az elektromos autózás előnyeit, már nehezen ül vissza egy hagyományos autóba, így ők remélhetőleg minden lehetőséget megragadnak a konnektoros hibrid autójuk töltésére.

A BMW pontgyűjtő akcióval próbálja a PHEV vásárlókat minél több elektromos kilométer megtételére buzdítani. A bónusz program lényege, hogy az autósok minden EV módban megtett kilométerért kapnak egy pontot (az alacsony emissziós zónákban megtett kilométerekért 2 pont jár). A pontok a MyBMW alkalmazásban pénzre válthatók: 1250 BMW pont 10 euró jóváírást jelent, 3000 BMW pontért 25 eurót, 5800 BMW pontért pedig 50 eurót kapnak a tudatos PHEV használók.

Az elnyert összeget a BMW Charging hálózatában lévő töltőpontokon válthatják be az autósok az autójuk töltésére, így akár teljesen ingyenesen is autózhat, aki sokat közlekedik dupla pontos övezetben, amelyekben egyre több országban vezetik be azt is, hogy az autók önműködően elektromos módra váltanak.

„A BMW Pontok innovatív bónuszprogrammal egyesítjük technológiai kompetenciánkat az elektromobilitás és a digitalizáció területén, hogy a fenntartható mobilitást még vonzóbbá tegyük a BMW plugin-hibrid modellek vezetői számára.” – magyarázta Pieter Nota, a BMW AG igazgatóságának tagja.

A pontgyűjtő program jelenleg Hollandiában és Belgiumban érhető el, de még idén további országokban tervezik bevezetni. Az első tapasztalatok szerint a bónuszprogramra egyértelműen nyitottak a PHEV tulajdonosok. A rendszer bevezetését követően a névtelen vásárlói adatokból azonnal láthatóvá vált, hogy az ügyfelek számára jelentős ökológiai és érzelmi hozzáadott értéket nyújt a pontok gyűjtése. Az új digitális szolgáltatásból az ügyfelek és a környezet egyaránt profitál. A BMW elemzi a pontgyűjtés továbbfejlesztésének lehetőségeit, nevezetesen a pontgyűjtés és beváltás lehetséges új módszereit.

A BMW akkumulátor-gyártó hálózatának bővülése miatt már vélhetően az akku hiány sem jelenthet problémát a bajor gyártó számára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.