Ilyen elektromos autót kapnak a postások Marokkóban

Együttműködési szerződést írt alá a PSA Csoport és a Barid Al Maghrib, Marokkó postaszolgálata egy speciális változat fejlesztésére a Citroën Ami városi villanyautóból, melyet a küldemények kiszállítására használnak majd az észak-afrikaiak. A helyi hírportálok 225 miniautó megvásárlásáról szólnak, melyek gyártása a PSA marokkói létesítményében, Kenitrában fog történni. Ez lesz a legelső teljesen elektromos autómodell, mely az országban készül.

„A 100%-ban villanyhajtású Citroën Ami az első lépés Marokkó elektromos városi közlekedésének irányába, és egyben azon tervnek a része, hogy az ország a fenntartható fejlődés elveit követve magas hozzáadott értékkel rendelkező ipart fejlesszen ki” – fogalmazott Moulay Hafid Elalamy, az ország ipari minisztere.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy miképpen fogják alkalmassá tenni az apró, mindössze 2,41 méter hosszú, 1,39 méter széles, és 1,52 méter magas villanyautót a csomagszállításra, de ha a specifikációk változatlanul maradnak, akkor a postás Amik mintegy 70 kilométert tudnak majd megtenni teli akkumulátorral indulva. Ezután hagyományos konnektorról három óra alatt fel lehet tölteni az 5,5 kWh-s aksit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.