Jövő héten megmutatják a legfurább orrú BMW-t

November 11-én, jövő hét szerdán kerül sor a BMW iNEXT világpremierjére, ám a müncheni autógyártó bejelentése alapján nem érdemes teljes értékű bemutatóra számítani. A villanyautónak valószínűleg csak a végleges dizájnját mutatják meg a közönségnek, a részletes műszaki adatokra várhatóan csak később derül fény. A tisztán elektromos SUV-t a legújabb technológiai csúcsmodelljeként emlegeti a BMW, de jelen pillanatban bizonyára mindenkit sokkal jobban érdekel az, hogy az igencsak radikális koncepcióból mit tudnak kifaragni a márka tervezői. Akik például nem rajonganak a BMW legendás hűtőrácsának az elmúlt években látott átalakulásáért, azoknak talán jobb is messziről elkerülni a jövő heti digitális eseményt, hiszen az iNEXT egy minden korábbinál szokatlanabb maszkot húz az orrára. A hűtőrácsok helyett a vesék ezúttal szupermodern panelek formáját öltik fel, amely az önvezető rendszer hardvereit bújtatja el.

A premiert egy hatrészes online sorozat vezeti fel a #NEXTGen2020 kampány keretében, amely november 10-től lesz elérhető a vállalat honlapján. Az iNEXT mellett egyéb bemutatókra is készül a gyártó, a BMW Motorrad, és a Mini háza tájáról is láthatunk valami újdonságot, melyek bizonyára valamilyen formában elektromosított termékek lesznek, elvégre az egész rendezvény a jövő mobilitása körül forog.

Az iNEXT 2021-ben kerül a piacra a BMW ötödik generációs elektromos hajtásláncával, amely akár 700 kilométeres hatótávot is adhat az autónak, de egyéb specifikációk a koncepció változat 2018-as premierje óta nem hangzottak el.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.