Gyorsabb töltési opciót kapnak az Audi villanyautói

Új felszerelésekkel gazdagítja tisztán elektromos e-tron SUV-ját és e-tron Sportback SUV kupéját az Audi. A legfontosabb újdonság, hogy mostantól a vásárlók egy második fedélzeti töltőt is rendelhetnek a villanyautóikba, ami megduplázza az elérhető töltési teljesítményt váltakozó áramú hálózaton, azaz akár 22 kW-ot is képesek lesznek felvenni a sportterepjárók. A második fedélzeti töltőberendezést egyelőre csak az e-tron 55 és e-tron Sportback 55 típusokhoz lehet beszerezni, de 2021 közepétől az e-tron 50 és e-tron S változatok is megkapják.

Megújult a német autógyártó kifejezetten garázsokba tervezett, de bárhova magunkkal vihető töltőrendszere is, amely immár szintén támogatja a 22 kW-ot. Az Audi által ajánlott, háromfázisú, 400V-os hálózati csatlakozóval egy e-tron 55 így akár 5 óra alatt teljesen feltölthetővé válik. A gyártó által kínált EVSE-n 5 colos érintőkijelző található, a WiFi csatlakozás pedig lehetővé teszi, hogy a myAudi applikációból is vezérelhető legyen, valamint frissítéseket fogadjon. Kompatibilis otthoni energiagazdálkodási rendszerrel egyéni töltési preferenciák is beállíthatók, például a villamos energia aktuális árát, illetve más háztartási berendezések energiaigényét figyelembe véve.

Megújult a kormánykerék is, az Audi jobban a vezetéstámogató rendszerekre optimalizálta, hogy még kényelmesebb legyen az utazás azok számára, akik gyakran támaszkodnak ezekre. Az új, érintésérzékeny kormányt elég percenként egyszer megérinteni, hogy az autó adaptív sebességtartó automatikája aktív maradjon.

A németek az autók megjelenésének személyre szabhatóságán is javítottak egy keveset, mostantól az Audi e-tron S és az Audi e-tron S Sportback 22 colos, fényes titán szürke keréktárcsákkal, és 265/40-es gumikkal is kérhető. Ez a két típus alapfelszereltségként 20 colos felniket visel, de extraként választható a 21”-es, és most már a 22”-es méret is.

Az új felszerelésekkel rendelt első elektromos Audik kiszállítása az év végén várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.