Kínában megépült a világ legnagyobb Supercharger állomása

A berlini Supercharger v3 átadásakor megtudhattuk, hogy a Tesla céljai között szerepel belvárosi helyszínek megvalósítása is, hogy azok is elektromos autóra válthassanak, akik nem tudnak otthon tölteni. Európai szemmel mégis megdöbbentő, ami Kínában történt december 30-án. Egy bevásárlóközpont parkolójában Sanghajban átadták a világ legnagyobb Supercharger állomását, amelyen egyszerre 72 autó tölthet. A töltőállomásra v2 Supercharger oszlopokat telepítettek, melyek maximális töltési teljesítménye 145 kW, szemben a v3 oszlopokon elérhető 250 kW-tal, azonban figyelembe véve, hogy egy bevásárlóközpontról van szó, ez is maximálisan elegendő, itt ugyanis nem a gyors továbbhaladás a fő szempont, aki behajt egy parkolóházba, annak minden valószínűség szerint dolga is van a bevásárlóközpontban vagy annak környékén, így minimum fél órát, de inkább ennél többet parkolni fog az autója.

A korábbi csúcstartó egy kaliforniai helyszín, Firebaugh volt, amely 2 hónapig sem birtokolta a világ legnagyobb Supercharger töltőállomása címet. Kaliforniában 56 töltőoszlop található a korábbi rekorder töltőállomáson, itt azonban a gyors továbbhaladásé a főszerep, ezért ide az okos teljesítmény megosztásra alkalmas, maximum 250 kW teljesítményű v3 töltőoszlopokat telepítették.

Címlapkép: Jay in Shanghai / Twitter

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.