Dacia Spring magyar árlista – már hivatalos

Március közepén már írtunk a Dacia Spring magyar árazásáról, azonban cikkünk megjelenését követően néhány nappal a hazai importőr figyelmeztetett, hogy a cikkünkben szereplő árlista még nem hivatalos, csak egy kiszivárgott munkaváltozat, így az változhat.

Tegnap végre a Dacia honlapjára is felkerült a hivatalos árlista és a felszereltségeket részletesebben ismertető katalógus. Meglepetés nem történt, a két dokumentumot összehasonlítva úgy tűnik, hogy árak végül nem változtak a korábbi munkaanyaghoz képest.

A Dacia Spring Electric 45 modell alapára Comfort felszereltséggel 6.499.000 Ft, míg a Comfort Plus változat 6.899.000 forintba kerül. A magasabb felszereltséghez jár a MEDIA NAV Evolution 7’’ színes, érintőképernyős multimédia rendszer, navigációval, Bluetooth telefonkihangosítóval, USB- és jack csatlakozóval, mobiltelefon tükrözéssel.

A négyszázezres felárért kapunk tolatóradart, tolatókamerát, pótkereket és narancssárga dekorelemeket. Idei átvétellel a fehér alap fényezés, valamint a kék és a szürke metál szín választható. 2022-től érkezik a bogyópiros és a magma fekete metálfényezés is.

Az eddig megismert külföldi árlistákkal ellentétben Magyarországon a metálfényezés feláras a Comfort Plus modellhez is. CCS Combo egyenáramú töltési lehetőség (max. 30 kW teljesíménnyel) mindkét szinthez kérhető, 180.000 Ft felárért. A Comfort Plus változat még idén megérkezhet CCS csatlakozóval, az alapverzió átadását ez az extra 2022-re tolja.

Az autóhoz mellékelt konnektoros vésztöltő érdekessége, hogy 10 A (2,3 kW) és 16 A (3,7 kW) teljesítményre egyaránt képes. Az átkapcsoláshoz egy speciális (egy rejtett mágnest tartalmazó) konnektort kell felszerelnünk a garázsunkba, ezzel biztosítva, hogy egy esetleg rossz minőségű konnektorról még véletlenül se tölthessünk nagyobb teljesítménnyel.

Romániában a helyi – nagyon gáláns állami támogatás miatt – az autó rendkívül népszerű. A madarak azt csicsergik, hogy még idén 4000 példányt szállíthatnak le a román vásárlóknak. Magyarországon 2020 végén 100 db előrendelésére volt lehetőség, amit 4 óra alatt el is kapkodtak az érdeklődők. A cég weboldala szerint továbbra is van lehetőség beállni a sorba, van remény, hogy száznál több példány érkezhet Magyarországra. Az első példányok szállítása szeptembertől várható, azoknak, akik május végéig megrendelik a kisautót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.