A Volvo ezért fordul az elektromobilitás irányába

A Volvo autói a hárompontos biztonsági öv 1959-es bevezetése óta a biztonságot szimbolizálják az autóiparban. Azzal, hogy a cég nyilvánossá tette ezt a létfontosságú szabadalmat, lehetővé téve, hogy más gyártók autóiba is bekerüljön, a társadalom érdekeit helyezte a saját üzleti bevételei elé.

Az autóipar ismét egy hasonló lépés előtt áll. Az elektromobolitás felé való elmozdulással rövid távon talán csökken az autógyártók bevétele, hiszen új területekre kell hatalmas fejlesztési költségeket fordítaniuk, melyek a hagyományos hajtásrendszerek tovább reszelgetése esetén talán nem jelentkeztek volna. A klímaváltozás elleni harcban azonban szükség van erre az áldozatra.

A Volvo alábbi reklám videója, amelyben a cég legmagasabb szintű biztonsági tesztjét keresik, remekül rámutat, hogy a legfontosabb tesztet nem emberek végzik az autókon, hanem a természet az emberiségen.

Címlapkép: Youtube / Volvo Cars

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.