Brutális villanyautóval vadul az Európában is kapható kínai márka

Az idei Sanghaji Autószalonon állítják majd ki az MG Cyberster koncepciót, amelynek borzasztóan látványos megjelenése a kínai SAIC autógyártó vállalat tulajdonában lévő márka múltját és jövőjét ötvözi. A felnyíló, kerek fényszórójával, valamint szűkített hűtőrácsával a kétajtós, kétüléses villanyautó tradicionálisan brit stílusjegyeket mutat, amelyek az MG klasszikus sportautóit díszítették évtizedekkel ezelőtt. A londoni dizájnstúdióban kifejezetten az 1962-es MG B Roadstert tekintették az alapnak, abból igyekeztek előcsalogatni az aerodinamikusabb, szupermodern bestiát.

A Cyberster egy olyan tanulmánynak épült, ami megmutatja a lehetséges irányt egy jövőbeli MG sportautó felé. Habár konkrét tervet erről nem ismerünk, a márka kiemeli, hogy 2024-ben kereken 100 éves lesz az ikonikus brit márka, könnyen előfordulhat, hogy addigra készül egy visszafogottabb változat a járműből. Részletes információkat az április 21-én tartott premieren tesz közzé a cég, egyelőre annyit tudni, hogy a modell egy teljesen elektromos padlólemezre épült, és az NEDC szerint akár 800 kilométeres hatótáv is kihozható belőle. A 0-100-as sprintet 3 másodperc környékén futja, és 5G kapcsolatot is telepített bele a gyártó.

Az MG már Európa számos országában értékesít villanyautót. A ZS EV-hez hamarosan csatlakozik az MG 5 tisztán elektromos kombi, valamint a Marvel R SUV, de további modellek is tervbe vannak foglalva.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.