KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Bámulatos főhadiszállást épít Horvátországban a Rimac

Alig tíz évvel ezelőtt ez a cég csupán én voltam egy garázsban ülve, elektromos sportautókon és alkatrészeken dolgozva. Azóta mintegy 1000 fősre növekedtünk, stratégiai partnerséget alakítottunk ki a Porschével, a Hyundai Motor Csoporttal, és másokkal, valamint az autóipar legnagyobb neveivel dolgozunk együtt. De van egy dolog, amihez mindig is hűek maradtunk: hogy Horvátországban fejlesszük a vállalkozásunkat. Büszkék vagyunk rá, hogy itt lehetünk, és megmutathatjuk ezt az új létesítményt, ami hosszú távú otthonunkká válik” – mondta el Mate Rimac, a Rimac autógyártó vállalat alapítója és vezérigazgatója a cég által tervezett vadonatúj főhadiszállás látványterveinek bemutatóján.

A Zágráb szomszédságában épülő kampusz két épületből fog állni, az egyik elsősorban az irányítást végző székhelyként, valamint nemzetközi kutató-, és fejlesztőközpontként működik majd, a másik pedig elektromos hajtásláncok és akkumulátorok gyártásának fog helyet biztosítani. A Rimac jelenlegi otthonától csupán néhány kilométerre található helyszínen körülbelül 200.000 négyzetméternyi területet vesz magához az autógyártó, ennek nagyjából a fele kerül beépítésre.

A tervezéssel a 3LHD építészirodát bízták meg, amely egy ultramodern, fenntartható, és természetközeli kampusz terveinek megvalósítására törekedett. A helyszínen lesz majd egy tó, legelők, és tetőtéri kert. Saját szállásrész is épül a komplexumban, ami a bemutatóterembe, valamint a tesztvezetésre érkező látogatók, valamint az alkalmazottak számára biztosít tetőt az éjszakákra. Az ott dolgozók szellemi és fizikai jóllétét szolgálja a játékterem, a konditerem és sportpálya, az étterem, az állatokkal teli farm, sőt, még óvodának is szorítanak helyet a kisgyermekes munkavállalóknak.

A Rimac kampuszának megvalósítása várhatóan meghaladja majd a 200 millió eurót, ezzel a maga nemében az egyik legnagyobb beruházásnak számít egész Európában. Az építkezés még ebben az évben elkezdődik, a befejezése valamikor 2023-ra várható. Hosszú távon több mint 2500 alkalmazottnak ad majd munkát az új komplexum.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.