Holnap érkezik az E.ON töltők végleges árazása

Az E.ON által üzemeltetett töltők, melyek jelentős része Aldi áruházak parkolójában található, 2020 november 24-től bevezető árért vehetők igénybe. A mai napig érvényes ár AC töltés esetén 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc, DC töltés esetén pedig 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc.

Holnaptól új árazást vezet be a cég, melynek fontos eleme, hogy percdíjat DC töltés esetén csak 30 perc után, AC töltés esetén pedig csak 2 óra után kell fizetni. A töltési díj kWh alapú összetevője ezzel párhuzamosan emelkedik, így a töltési díjat kevésbé befolyásolja az autók töltési karakterisztikája, egy lassan tölthető autó tulajdonosa csak akkor fog többet fizetni a gyorsan tölthetőnél, ha túllépi a 30, illetve 120 percet. Az éjszakai órákban kedvezményes töltési díjat vezetnek be.

2021. május 14-től az alábbiak díjak érvényesek:

  • AC töltőknél a töltési díj
    • reggel 6 és este 8 óra között 99 Ft/kWh + a 120. megkezdett perctől 4 Ft/perc.
    • este 8 és reggel 6 óra között 65 Ft/kWh.
  • DC töltőknél napszaktól függetlenül 120 Ft/kWh + a töltés 30. percétől 9 Ft/perc fizetendő.

Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken az E.ON üzemeltetésű önkormányzati tulajdonú töltők továbbra is díjmentesen használhatók.

A töltés indításához továbbra is a driveE.ON alkalmazást kell használni, amelyben távolról is látható a töltők állapota is. Az applikáció lehetőséget biztosít a töltőt éppen használó autóssal való kommunikációra is, így megkérdezhetjük tőle, hogy meddig tervez tölteni, illetve azzal is segíthetjük a villanyautós társainkat, hogy a töltés indításakor beállíthatjuk a töltés várható befejezési idejét.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.